Lavendel - mu arm

 Kõik sai alguse aastal 2009, kui ma võitsin Milka šokolaadi kampaaniaga reisi Euroopa südamesse. Tingimuseks oli, et reisil oleks külastatud ka Alpi mägesid. Reis oli kahele, käisin oma pojaga augustikuus Prantsusmaal, Itaalias, Šveitsis ja Saksamaal Bodensee Mainau saarel. See oli unistuste reis ja unustamatu reis. August oli siis veel Euroopa kuumim suvekuu, sai nautida võrratut loodust, mägesid - käisime Mont Blanc´il, Nizza kuurordit, Kolumbuse linna Genovat Itaalias, Rheinfall Šveitsis, liblikatemaja Mainau saarel, sõime fondüüd, külastasime prantsuse veiniteed koos veini degusteerimisega ja veel palju muudki. Sellelt reisilt sai alguse ka minu armastus lavendli vastu, seda kasvas Prantsusmaal päris palju, see võrratu lõhn ajas segi mu pea ja sestsaadik kasvab lavendel minu aias.

 Reisipildid muudkui seisid ja rändasid ühest arvutist teise, vahepeal kadusid ära ja siis jälle leidsin need üles. Nüüdseks on nad juba paberkandjal olemas. Eelmisel suvel sai peas valmis plaan, et peaks nende piltide jaoks albumi tegema. Ühe suure scrapalbumi olin ma selleks ajaks ka juba teinud, aga kas teha samasugune või hoopis teistsugune. Vahepeal läks mööda terve aasta, olin kõik lillades toonides lavendliga disainpaberid kõrvale pannud ja sirvisin neid nüüd uuesti. Leidsin youtube´ist saksakeelse scrapalbumi õpetuse ja asi oli otsustatud. Albumi kaaned on valmistaud 2mm kartongist, sisulehtede aluseks on vatmani paber. Disainpaberit kulus väga palju, kindlasti neli - viis plokki. Tellisin Fabrika decoru poest lillat tooni kunsnaha kaante ümbriseks, lisaks juurde kaks komplekti disainpaberit Journey to Provence, mul oli olemas juba paberikomplektid My sweet Provence, Lavender Date, Lavender Provence, Romantic garden, Flowers of Provence, Blue and Brush ja kindlasti veel üksikuid pabereid erinevatest komplektidest, mis kuidagi mu lavendli teemaga kokku sobisid. Kaanele tegin šeikeri oma aia kuivatatud lavendliõitest ja Pinterestist leitud pildiga.  Kokku sai kuus sisuplokki, igaploki sisse ka üks kaart, mis aga ununes pildistamata. Üks lilla käepide või sangake paistab välja. Rõõm oli seda albumit teha, võtsin plaani teha iga päev üks lehekülg ja nii ma tegin seda albumit umbes kaks nädalat augustikuus. Kuidagi langes reisikuuga kokku. Pildistasin ka oma aias lavendlipõõsas. Pilte tegin palju, aga ega kõiki lehekülgi vist ei suudagi näidata, igal lehel on veel oma salapaigad või taskud. Nüüdseks on ka selge, et kõik mu reisipildid, neid on 268, sinna albumisse ära ei mahu ja oleks juurde vaja teha karp. Kui selle karbi tegemisega ka nii kaua aega läheb kui albumiga, siis ma ei tea...








3 kommentaari:

Malle ütles ...

Tõesti väga ilus! Sul ikka vedas selle reisiga ja fotod aitavad taaselustada mälestusi, eriti veel nii kaunis albumis! Ma ikka mõtlen, et tahaks oma Šveitsi reisi piltidele ka ilusat albumit, aga senini pole ette võtnud. Meie reis oli veel varem, 2006.

Malle ütles ...

Üks küsimus ka, kui suur see album on?

evegr ütles ...

Aitäh, Malle! Vedas küll ja ma sain veel järgmisel aastal ka Hollandis käia, poole küll maksin ise juurde. Ma unustasin tegelikult palju asu lisamata, mõõdud on 20x20. Šeikeri kaunistamiseks kasutasin ka mingit mousseed, pean täiendama postitust!

Postita kommentaar

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Liblika Lend |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.