Novembrikuu koolitused

 Pole siin ammu midagi postitanud ja ausalt öeldes läheb meelestki ära, et võiks mõnest asjast pilti teha. Nii läks mul välja üks šokolaaditasku ja koolile tehtud jõulukaardid. Kuna neid teen veel juurde ja ma loodan, et eelmised ka veel saatmata, siis saan need veel pildile.

Novembris käisin ühel päeval kahel heal koolitusel Võrus Võluvõrus. Koolitas seal Maren Vahter Stuudiost Võõp. Valisin pouring maali ja jõulukuulide valmistamise koolitused. Kõigepealt jõulukuulidest, mis on juba minu fb-lehele ja Instagrami jõudnud. Kõigepealt värvisime klaaskuulid kriidivärviga ära ja siis täitsime pabersaviga vormidesse kaunistused. See saviliik oli küll väga pehme ja tuli ka hästi vormidest välja. Teisele kuulile lisasin värvi sisse natuke liivatükikesi ja hiljem sai vahaga üle käidud. Esimese kuuli  kaunistus sai ka üle vahatatud. natuke pärleid ja paela juurde ning nii valmisidki omanäolised jõuluehted.

Nüüd siis ka pouring maalist. See oli küll väga lahe ja omapärane tegemine. On olemas selline pouring medium, mida tuli panna ühe topsi sisse ja siis valida endale neli-viis sobivates toonides kriidivärvi, millest üks oleks kindlasti tumedam ja kuldset ning hõbedast tooni võis ka lisada. Nüüd kallasime igasse topsi pouring mediumit ja kriidivärvi, mille segasime omavahel. Lõpuks tuli värvid kõik ühte topsi kokku kallata. Siis võtsime lõuendi, panime värvitopsi selle alla, keerasime teisipidi ja hakkasime tasakesi topsi eemaldama. Ega seal väga palju liigutada ei saanudki, tops lihtsalt sai korraga tühjaks ja tuli nii nagu tuli. Natuke sai ka lõuendit kallutada, liigne värv jooksis niiviisi maha, mida võis ka veel äärtele lisada ja topsi põhja kuhugi nurga peale tühjaks kallata ja kallutada. Mina väga oma pilti ei liigutanud, tundus, et muidu jookseb kõik maha ja jätsin nii nagu see tekkis. Kullalehekesi lisasin ka lõpuks. Tahtsin maali oma koridori panna, aga selle jaoks natuke liiga roosa. Koridori tapeet on ehk rohkem oranžikam. Mõtlen veel... Igatahes oli väga teraapiline tegevus praegusel hallil ajal ja tulemusega jään ka rahule.

5 kommentaari:

Malle ütles ...

Suur rõõm on su asju ka blogis näha! Jõulukuulid on väga ilusad ja maal ka stiilne. Kullasära annab palju juurde. Olen pouringust viimasel ajal palju kuulnud ja näinud, ehk õnnestub kunagi endal ka proovida.

evegr ütles ...

Aitäh, Malle! Endale ka meeldis neid asju teha ja tükiks ajaks rahu hinges, et midagi uut sai jälle proovitud!

Õigeusu valguses ütles ...

Väga ilusad :)

OSSU ütles ...

Oh, mulle meeldib see maal. Selline lahe tegemine. Ma proovisin akrüülidega, kuid ei see kallis vedeldaja teinud midagi. Lõpuks vedasin ikka ise värvi igasse külge laiali, et lõuend katta.

evegr ütles ...

Aitäh! Variante on mitmeid jah, aga meie alguses lasime sellel lihtsalt voolata!

Postita kommentaar

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Liblika Lend |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.