Aiareis

Selleks korraks on puhkus läbi, aga eelmisel laupäeval käisin ühes aias, mille tegemisi olin blogis juba mitu aastat jälginud ja nüüd avanes võimalus seda kõike oma silmaga näha.
Sel suvel korraldas Astellaria Reisibüroo koostöös ajakirjaga Kodukiri ringreisi Lõuna-Eesti aedades ja kui ma seda pakkumist nägin, siis otsustasin kohe osaleda, sest reisil oli võimalus külastada just Muhediku maailma. Esimene peatus oligi meil siis Pangodis selles imelises aias. Üks asi on seda piltidelt vaadata ja hoopis teine asi  ise seal ringi jalutada. Meile tutvustati aia tekkelugu ja erinevaid osasid selles – kaktuste müür, hostad, Sinine jõgi ja omaaretatud päevaliiliad, varjuaed ja dendropark. Ajapuudusel me parki ei jõudnudki.
Edasi läksime mustikale Marjasoo tallu. Seal kasvatatakse kokku umbes 30 hektaril kultuurmustikat, peamiselt ahtalehist, aga erinevaid sorte kokku on seal kaheasaja ringis. Mustika kasvatus on rajatud rabasse, mille pealt on ülemine turbakiht ära kaevandatud, aga järel on ka veel nii umbes viis kuni seitse meetrit. Saime maitsta erinevaid mustikasorte ja endale ühe karbitäie kaasa korjata. Räägiti ka koduaias mustika kasvatamisest ja nii mõnedki ostsid sealt istikuid kaasa, mina veel mitte.
Päeva kolmas aed oli Nõrga talu koos oma puukooliga. Perenaine oli meie tulekuks floksinäituse korraldanud, minu lemmik oli kirjuleheline Elisabeth. Kui terve päev oli olnud võrratult ilus ilm, siis selles aias tuli vihmavarjuga ringi käia. Aias kasvatatakse flokse, päevaliiliaid, astilbesid, hostasid ja veel väga palju teisigi taimi. Mulle meeldis kirjuleheline astilbe, aga seda ei olnud momendil saada. Aed on väga maitsekalt kujundatud ja kõiki taimi, mis peenardes kasvasid, oli võimalik ka kaasa osta. Sealt ostsin ma ka oma ainukese taime - soorohu. Väike kirjuleheline taimeke, aga mind hoiatati, et ta pidi rändama minema!
Reisiseltskond oli ka väga tore, meie kandist koguni neli inimest! Oli igati tore reis, nii palju aiandushuvilisi inimesi koos ja mõned teadsid ikka väga palju taimi. Mõned reisipildid ka, aga väga raske on pildistada päikesepaistelisel päeval kui ümberringi on viiskümmend taimesõpra!


2 kommentaari:

Malle ütles ...

Väga ilusad aiad, usun et see päev paitas silma ja hinge!

evegr ütles ...

Jah, seda kindlasti ja andis energiat kogu aastaks!

Postita kommentaar

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Liblika Lend |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.