Tabureti teine tulemine

Üks vana ja väsinud taburet sai endale veel ühe võimaluse. Oli teine eelmisest omanikust maha jäänud ja tegelikult üsna tihti kasutuses, sest mina kui lühike inimene vajan abivahendeid, et kapi ülemiselt riiulilt midagi kätte saada või pesu kuivama riputada. Vahepeal oli ta lihtsalt valge. Nüüd võtsin vana värvi maha ja välja tuli roheline värv, mis enam maha ei tulnud.
Tõmbasin peale kihi tavalist pruuni värvi ja siis kihi kriidivärvi, kohati tõmbasin krakleelakiga ka üle, aga mõranema ei hakanud midagi. No enne kasutamist peaks ikka juhendi ka läbi lugema! Ma lugesin pärast ja sain teada, et lakk tuli kahe värvikihi vahele panna. Ja jälle uuesti kõik etapid. Nii küll krakleed ei tehta, aga spetsiaalseid vahendeid mina ostma ei hakanud.
Liblikatega salvrätid olid küll algselt mõeldud kapi uste peale, aga liiga kirjuks oleks läinud ja nad poleks seal nii mõjule pääsenud kui taburetil. Salvrätitehnikat tegin sinnamaani õigesti, kuni panin märja salvaka aluspinna peale. Seda sai kinnitatud nii krakleelaki kui ka liimi abil. Kõik need protseduurid ei saanud minu puhul esimese korraga läbitud, vaid mõnda etappi tuli ka korrata. Nii ma siis kulutasin ja vanutasin ja hõõrusin mõne koha pealt suure hooga isegi natuke palju maha, aga huvitav pind jäi.
Mulle meeldib see mõradega pind tohutult ja mõnest kohast maha kulunud pind on nagu päris. Kõige peale sai praeguseks üks kiht tavalist matti lakki, ei pannudki seda kriidivärviga komplektis olevat, aga kindlasti ühe kihi mingisugust lakki ma veel peale võõpan. Taburet sobib mu vintage stiilis kööki ideaalselt, ise olen oma tulemusega väga rahul ja selles stiilis tuleb veel üks asi, aga vahepeal teen mõned kaardid ka.

6 kommentaari:

Malle ütles ...

Väga ilus! See on jälle asi, mida mina veel proovinud ei ole.

evegr ütles ...

Aitäh, Malle! Ma ju ka päriselt ei teadnud, aga nagu ma ütlen, katsetades selgus tõde! Tahtmine oli suurem kui oskused. Lihtsam oleks olnud siis, kui mul oleks päris dekupaaž liim ja lakk olnud, aga sai nii ka. Jonni ma ei jätnud!

MO isetegemised ütles ...

Täiuslik! Tahaks kohe oma käega katsuda. Jonn on samuti kiiduväärt omadus selliste tööde puhul :) Kirjutasid, et panid märja salvrätiku pinnale, kas nii tehaksegi? Uudne asi aga ma pole ka mingi salvrätiku spetsialist.

evegr ütles ...

Aitäh, Marge! Jah, salvrätik tuleb enne pahempidi paksema kile peale panna ja märjaks teha, et kortsud välja tuleks, siis kuivemaks raputada ja seejärel ettevaatlikult aluspinnale panna, kinnitada dekupaažliimiga, lihvida ääri ja akrüüliga tupsutada sobivas toonis aluspinnaga sarnaseks. Ma nii põhjalikult ei teinud, see polnud ka eesmärk.

MO isetegemised ütles ...

Aitäh Eve tasuta koolituse eest :) Kõike ilusat kevadkuul!

evegr ütles ...

Aga palun! Ei saa arugi, et kevadkuu käes või nojah, mul ka täna nina tilgub nagu kasel kevadel!

Postita kommentaar

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Liblika Lend |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.