Seaded söödavate viljadega

See oli meil floristikoolitusel koostöös Lilleklubi Juuliga väga huvitav tegemine. Ega ma endale päris täpselt ette ka ei kujutanud, mismoodi see asi välja näeb. Mileedi lilleäris oli küll sarnane õppepäev toimunud, aga ma ei uurinud järele, seega puhas leht. Sissejuhatuseks Toivo Niibergi loeng söödavatest taimedest. Tundub küll, et pärast seda loengut võib peaaegu kõiki taimi kas salatites kasutada või nendest teed teha. Näiteks on söödav fuksia, krüsanteem ja kuningkepp. Tee valmistamisel soovitas ta kasutada ühte taime, aga mitte iga päev juua sama teed, vaid vahetada taimesorti. Seejärel algas praktiline tegevus. Kõik viljad tuleb enne kimpu asetamist lükata grilltiku otsa, suurematele koguni kaks tikku toeks. Hiljem kimp maalriteibiga kinni tõmmata ja ümber panna jõupaberit. Meie tegime sellist segakimpu nii puu- kui ka juurviljade ja lilledega, aga samas on see väga hea idee minna sünnipäevale söödava kimbuga. Kimpu võib panna ka juustu või vorsti ja küüslauku- sibulat, saab sellise toekama kimbu grilliõhtuks!
Selline seade on päris raske teha ja käes hoida. Tegin kodus ümber, sättisin korrapärasemalt, sest alguses lihtsalt vajus käest ära. Mina kasutasin oma kimbus granaatõuna, õuna, kiivit, brokolit, laimi,  paprikat, küüslauku ja sibulat. Üks maasikas oli ka, aga selle sõin ma ära! Vähem oleks olnud parem, aga algul võtad kõike ja pärast ei raatsi loobuda. Õnneks lilledega läks paremini, ainult orhidee, mille panin ampulli sisse, parkjuur ja pistaatsia oksad. Proovisin kimbule kaseokstest mansetti teha, aga ei jäänud hästi hoidma, sellest kodus loobusin.

4 kommentaari:

MO isetegemised ütles ...

Söödavad kimbud on väga lahedad! Kinkisin kord ühele meestuttavale porgandikimbu. Lips ümber ja puha. Muidugi polnud see nii ahvatlev ja ilus , kui sinu oma :) Edu!!!

evegr ütles ...

Aitäh, Marge! Minul ei tulnud väga hästi välja, aga igasuguseid võimalusi ja mõtteid oi kui palju!

Malle ütles ...

Ilus kimp ja nii hea mõte kedagi niimoodi üllatada! Sellised kimbud pole just väga levinud.

evegr ütles ...

Aitäh, Malle! Meie jaoks tõesti uudne asi, aga väga omanäoline. Lillepoodides küll pakutakse, aga inimesed ei ole veel harjunud sellega.

Postita kommentaar

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Liblika Lend |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.