Kevad ja pühad

 Hoolimata ilmaennustusest ela nii, nagu oleks juba kevad. See tsitaat pärineb Anna-Marie Westi 2020. aasta kalendrist.
Ilusad pühad ju meil praegu, nimesid palju nagu ülestõusmispühad, lihavõttepühad, kevadpühad, munapühad. Kuna meie elu on jätkuvalt teisel lainel, siis otsustasin ka neid pühi seekord veidi teisiti tähistada. Ma ei värvinud mune, juba teist aastat, no siis polegi midagi erilist. Kuna ma olen suur taaskasutusfänn, siis tuli neljapäeva õhtul meelde, et vaja eelmise aasta lauaseade välja otsida ja  teist kohendada pisut. Uued mõtted, et teeks munakoorte sisse sinlilledele pesad. Mõeldud-tehtud, reedel läksin sinililli ja sammalt korjama. Eile tegin ka oma võõrasemade ampli valmis, st ei mingeid pajutibusid tuppa vaasi, vaid sättisin nad oma kastrulist suurde amplisse võõrasemadele seltsiks ja tuule eest varjuks.
Täna tegin siis oma ettekujutuse järgi lauaseade ümber ja mitu fotosessiooni ka enne ja pärast. Viimane käik oli aeda pildistama. Mul kasvavad muru sees valged krookused ja ma tahtsin tingimata neid koos selle kompositsiooniga jäädvustada. Muid aiapilte tegin ka, aga nendest teinekord. Kokku sai täna tehtud ligi 230 ülesvõtet, nende hulgas ka ühe kaardi jäädvustamine.
Lisaks veel sellest ajast, kui floristikat õppisin, oli mul tehtud kolm vahtplastist kaunistatut muna ja neid ma polnud ka jäädvustanud vist. Ega neid aastaid polegi kuigi palju olnud, kui saab aias munapühi pidada. Ka meil saaks sel aastal lastele aeda mune ja väikseid kingitusi peita. Kevad on küll külm olnud, see eest talv oli pehme ja kannatab õues olla küll.
Toas leidsin uue koha pildistamiseks või õigemini läksin vanasse kohta tagasi, lihtsalt see probleem, et köögilauda polnud seal enam, selle tirisin ma tuppa. Kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Mõned nädalad tagasi leidsin ma veel ühe laua, mis oli vaja kokku panna, et sinna peale saaks mõne kergema lillepoti toetada. Raskemaid ei julge panna, sest laud kõigub kuidagi kahtlaselt. Ega ma ei imesta ka, sest mul jäi üks jupp kokkupanemisel üle, aga siiani püsib püsti küll.
Olgu siis need amplid ja lauaseaded ja munad näitamiseks siin.


4 kommentaari:

MO isetegemised ütles ...

Nii lahedad kevad südames pildid :)

evegr ütles ...

Aitäh, Marge!

Malle ütles ...

Oi kui palju ilu! Mulle nii meeldivad sinililled samblaga munakoorte sees, sinilill on üldse minu lemmik kevadlill, tavaliselt õitseb ka mu sünnipäeva paiku. Ja need nööriga kaunistatud munad on ka väga minu maitse järgi - naturaalsetes toonides.

Rõõmsaid pühi sulle!

evegr ütles ...

Aitäh, Malle! Sinililled on armsad ja avastasin nad enda jaoks uuesti nagu ka kollase värvi sel kevadel.

Postita kommentaar

 
Home | Gallery | Tutorials | Freebies | About Us | Contact Us

Copyright © 2009 Liblika Lend |Designed by Templatemo |Converted to blogger by BloggerThemes.Net

Usage Rights

DesignBlog BloggerTheme comes under a Creative Commons License.This template is free of charge to create a personal blog.You can make changes to the templates to suit your needs.But You must keep the footer links Intact.